Downloads

— Download de educatieve map (pdf)
— Download de educatieve map (doc)


Educatieve map voor leerkrachten.

Contour vertrekt altijd vanuit een open houding tegenover kunst. Kunst, en meer specifiek bewegend beeld, hoeft niet hermetisch te zijn. Het hoeft niet omschreven te worden met moeilijke woorden, het hoeft niet in een duf museum gepresenteerd te worden. Kunst kan overal zijn: in een stad, in een school, op een televisiescherm.

Tijdens Contour 2013 ligt de nadruk vooral op het ervaren van kunst op locaties die een heel specifieke functie binnen de maatschappij vervullen. Kunst tonen in en rond een gevangenis, een kerk of een voetbalstadion is een grote uitdaging. Kunst en voetbal: hoe zit dat? En wat gebeurt er als je kunstenaars binnenlaat in een gevangenis? Ontdek het tijdens je bezoek aan Contour 2013! We hopen dat deze biënnale zowel voor jou als voor jouw leerlingen een boeiende en bijzondere ervaring wordt.

Contour biedt een uitgebreide educatieve map aan voor leerkrachten vanaf de tweede graad secundair onderwijs. Tijdens je schoolbezoek aan de biënnale kan je kiezen voor een rondleiding met gids of kan je de tentoonstelling op eigen houtje bezoeken met je leerlingen aan de hand van opdrachten en suggesties uit de educatieve map.